Introducing ‘Am I Evil?’ met Els Moors, Simone Basani en Alice Ciresola

19 maart van 17u00 tot 17u15
Muziekcentrum Track (Concertstudio)

Wanneer wordt erotische literatuur een platform voor postkoloniaal en feministisch onderzoek? ‘Am I Evil?’ is een bootcamp erotisch schrijven, gecureerd door Simone Basani en Alice Ciresola dat in mei plaatsvindt in Kortrijk. De workshop ontleent zijn naam aan, en wordt ingeleid door, een lecture-performance van kunstenaar Roger Fändrich: een semifictieve speculatie over het (seks)leven van de Afrikaanse kunsthandelaar Jeanne Walschot.

Na de lecture-performance werken de schrijvers over een periode van meerdere weken samen in dialoog met dichter en schrijver Els Moors, met de curatoren en met de kunstenaar. In individuele en collectieve schrijfsessies produceren ze nieuwe teksten die hun relatie tot het onbekende en het andere blootleggen.

De teksten die ontstaan tijdens dit proces worden gedeeld met het publiek via een audiobook, een openbare voorstelling en een onlinepublicatie. Tijdens het festival stellen de initiatiefnemers samen met Els Moors de bootcamp voor jonge schrijvers voor aan het publiek en leggen ze ook uit hoe je er als schrijver zelf kan aan deelnemen.

© Ph: Bilal Kamilla Arnout

Tickets

Dit festivalonderdeel kan je fysiek bijwonen.

Bestel je ticket

Ook online

Dit festivalonderdeel kan je ook online bijwonen tijdens het festival.

Naar de livestream