Bregje Hofstede & Letterzetter

19 maart van 14u15 tot 14u45
Boekenhuis Theoria (grote zaal)

Deze unieke voorstelling werd op vraag van het festival bedacht door festivalambassadeur Bregje Hofstede en enkele leden van het Collectief van de Letterzetter. Ben je op dezelfde manier thuis in je lichaam als vóórdat er een kind in huisde? Oona Loncke, Louise Maddens en Joke De Kerpel, drie leden van het collectief die moeder werden, penden een antwoord op die vraag neer en bezorgden die aan Bregje. Met hun teksten creëerde Bregje een meerstemmige performance die ze samen op het podium brengen.

Oona Loncke (°1989) schreef op haar zevende haar eerste sprookje. Ze is gefascineerd door verhalen. Intussen schreef ze één theaterstuk en enkele monologen en dialogen en bracht die op het Memento Woordfestival in Kortrijk. Kortverhalen van haar hand zijn te vinden in de boeken van Memento. In 2019 bracht ze op het Memento Woordfestival drie kortverhalen voor kinderen. Kenmerkend voor haar werk is haar mysterieuze, vaak humoristische schrijfstijl. Oona maakt deel uit van het collectief van de Letterzetter.

Als doctoraatsstudente houdt Louise Maddens (°1992) zich aan de feiten, maar als woordzoeker sprokkelt ze verhalen. Soms in het blauwige licht van een bioscoopscherm, soms in de met een plooitje gemarkeerde lievelingspagina’s van een boek, soms in een foto, een schilderij, of in een kort gesprek met de schoenmaker. Als zelfverklaarde koningin van de woordmop stelt ze haar vriendschappen systematisch op de proef. Bij enkelen was het kantje woord. Louise maakt deel uit van het collectief van de Letterzetter.

Joke De Kerpel (°1992) bedacht theaterstukken tijdens de speeltijden op de lagere school, sleet haar middelbareschooltijd in Kortrijk en keert regelmatig terug naar de stad voor thee en taart. Joke werkt als orthopedagoge en is geboeid door mensen die buiten de lijntjes lopen. Ze blies het stof van haar zoldergedichten nadat ze een cursus poëzie volgde bij Wisper en post nieuwe flarden inspiratie op Instagram (@darteledichter). In 2020 haalde ze de finale van Mijn Azertyfactor (Creatief Schrijven). Joke maakt deel uit van het collectief van de Letterzetter.

Tickets

Dit festivalonderdeel kan je fysiek bijwonen.

Bestel je ticket

Ook online

Dit festivalonderdeel kan je ook online bijwonen tijdens het festival.

Naar de livestream