Carmien Michels

Grote Markt (Kortrijk)

Op jouw telefoonscherm opent zich een videobijdrage van Carmien Michels, beïnvloedt door het festivalthema ‘Verdwalen’ brengt ze een tekstfragment uit eigen werk.

Carmien Michels (°1990) is een Belgische romancier, dichter en performer. Ze debuteerde in 2013 met haar roman We zijn water, die meteen de shortlist van de Vlaamse Debuutprijs haalde. In 2015 volgde haar tweede roman Vraag het aan de bliksem. Ook als performer oogst Michels lof. Zo won ze het Europees Kampioenschap Poetry Slam en brengt ze sinds 2020 gedichten voor Versopolis, een poule van beloftevolle dichters in Europa. Wie haar poëzie live moet missen, kan die altijd beleven in haar dichtbundel We komen van ver. In deze bundel, waarbij Michels dwaalt door de straten van verschillende steden, zijn de gedichten veelzijdig, de verhalen relevant en de metaforen toegankelijk. In oktober 2021 verschijnt haar eerste verhalenbundel bij uitgeverij Querido.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag.

Doneer & steun Memento