Opgelet! Door het volgen van de Coronavirus-maatregelen zal Memento niet doorgaan. Meer informatie op onze Facebook-pagina.

De dynamiek tussen een auteur en een eindredacteur

21 maart van 16:45 tot 17:45
Muziekcentrum Track (Auditorium)

Een boek schrijven, dat is schrappen, bijvoegen, schrappen, nalezen, redigeren, je werk uit handen geven, feedback krijgen, toepassen, schrappen. Drie auteurs laten in hun kaarten kijken en brengen hun eindredacteur mee naar het festival. In deze boeiende babbels krijgen we te horen hoe redacteurs met manuscripten te werk gaan en wat het teweeg brengt om dit werk uit handen te geven. Festivalambassadeur Siel Verhanneman, Valerie Tack, Liesbet Depauw, Marieke De Maré en Marie-Lynn Herpoel zijn te gast. Virginie Platteau modereert het gesprek.

Siel Verhanneman (°1989) is een Vlaamse dichter en schrijfster. Ze woont en werkt in Kortrijk. Enkele jaren na publicatie staat haar debuut Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd nog steeds geparkeerd bij de best verkochte dichtbundels van Vlaanderen. In haar tweede dichtbundel Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn verkent Siel de strijdlustige liefde, het geboetseerde geluk en de luide stilte van gemis. In 2019 verscheen haar debuutroman Of iedereen gaat dood bij Uitgeverij Angèle, een fragiel liefdesverhaal.

Valerie Tack (°1981) is een Vlaamse schrijfster uit Kortrijk. Ze heeft een zwak voor Stijn Streuvels, kwameisjesstreken en korte nachten. Ze debuteert in maart 2020 met Rauw & alsof bij uitgeverij Houtekiet. Rauw & alsof is een donkere, soms nostalgische maar dwingende en eigenzinnig geconstrueerde roman over de tol die we in het heden betalen voor wat ons in het verleden is overkomen. Liesbet Depauw is haar eindredacteur.

Marieke De Maré (°1985) schrijft, speelt, maakt, geeft. Is een type dat niet in de zon gaat liggen. Wordt vaak rood. Vooral in haar hals. Daar waar het bloed stroomt naar haar hart. Zoekt daarom altijd naar manieren om oprecht te zijn, want liegen was nog nooit een mogelijkheid. Haar debuutroman Bult verschijnt in Maart 2020 bij Uitgeverij Vrijdag. Marie-Lynn Herpoel is haar eindredacteur.

Tickets

Deze activiteit is deel van het betalend aanbod.

  • Normaal tarief: € 15
  • Jongerentarief (-26): € 10
  • Uitpas: € 3
Koop tickets