Stefan Hertmans

Schouwburg

Stefan Hertmans zet jou op weg met een stuk poëzie. Het gedicht wordt aangebracht op de vensters van de Schouwburg en via de app kan je luisteren naar een audio-opname van het gedicht.

Stefan Hertmans (°1951) is auteur van een omvangrijk literair en essayistisch oeuvre, waarvoor hij zowel in binnen- als buitenland veel lof voor krijgt. Hij publiceerde onder meer poëzie, romans, essays, theaterteksten en kortverhalen. Tot zijn meesterwerken behoort het veelgeprezen Oorlog en terpentijn, waarmee hij onder meer de AKO Literatuurprijs en de Gouden Boekenuil won. De roman vormt een drieluik met De bekeerlinge en het recent verschenen De opgang, waarbij Hertmans heden en verleden ragfijn in elkaar laat overgaan. Stefan Hertmans is één van de vijf ambassadeurs van Memento Woordfestival 2021. Op zaterdag 20 maart geeft Hertmans een interessante lezing, die aanvangt om 20u30. De lezing kan online gevolgd worden op de website van Memento.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag.

Doneer & steun Memento