De Verdwaalpaal

Leiestraat 30, bibliotheek (Kortrijk)

De verdwaalpaal

Deze verdwaalpaal van Joke De Kerpel is een prikbord voor verdwaalde zielen. Je laat boodschappen achter op de paal en je kruist aan of je de weg wijst of jezelf verdwaald voelt. Wie de weg wijst kan een tip opschrijven voor wie zich verdwaald voelt, wie verdwaalt kan er zijn of haar verdwaalverhaal kwijt. Zo ontstaat er een boeiende dynamiek tussen je weg zoeken en terugvinden. Deze verdwaalpaal kadert binnen een grotere installatie van de Letterzetter van Kortrijk en werd ontwikkeld met de hulp van Atelier Ikke. 

Joke De Kerpel (°1992) bedacht theaterstukken tijdens de speeltijden op de lagere school, sleet haar middelbare schooltijd in Kortrijk en keert regelmatig terug naar de stad voor thee en taart. Joke werkt als orthopedagoge en is geboeid door mensen die buiten de lijntjes lopen. Ze blies het stof van haar zoldergedichten nadat ze een cursus poëzie volgde bij Wisper en post nieuwe flarden inspiratie op Instagram (@darteledichter). Ze haalde in 2021 de finale van ‘Mijn Azertyfactor’ van Creatief Schrijven. Deze wedstrijd belicht het werk van de beste niet-gepubliceerde schrijvers van Vlaanderen.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag.

Doneer & steun Memento