Anneleen Van Offel en Charlotte Van den Broeck

10 oktober van 17u15 tot 18u15
boekenhuis Theoria (zaal)

Anneleen Van Offel is de Letterzetter van Kortrijk. De 27-jarige schrijfster is geboren in Antwerpen, maar woont in Gent. Ze studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Van Offel debuteerde met Hier is alles veilig in 2020 bij Uitgeverij Lebowski. Ze publiceert daarnaast regelmatig kortverhalen, poëzie en columns in literaire tijdschriften zoals Kluger Hans, de Revisor, Hard // Hoofd en De Optimist. Ze is zelf redacteur van het toonaangevende literaire magazine Deus Ex Machina.
Het is de eerste keer dat Anneleen het curatorschap opneemt voor het festival. Ze koos voor het thema Echo. Als Letterzetter presenteert ze tal van jonge, regionale talenten die zij door het jaar heen begeleidt. Dit doet ze met interventies van kunstenaars, samenwerkingen tussen kunstenaars met gevestigde auteurs, een eigen residentieplek en de creatie van een nieuw Memento boek.

De getalenteerde jonge dichteres Charlotte Van Den Broeck (1991) is één van de aangename verrassingen op de poëziepodia vandaag. Charlotte Van den Broeck maakt indruk met haar poëzie in haar ijzersterke debuut Kameleon. Het valt op dat zij, net als andere jonge dichters vandaag, eerst van zich deed spreken als podiumdichter (in Saint-Amour of in het Poëziebordeel). Het gevoel dat ze op deze wijze overbracht met haar gedichten, belandde ook op papier in Kameleon. Ze won er de Herman de Coninck Debuutprijs mee. Ze studeert woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen. Haar ultieme doel is om contact te maken met mensen en hen te ontroeren. Haar meest recente bundel kreeg de titel Waagstukken.

Dit gesprek maakt deel uit van het auteursprogramma van het Memento Woordfestival. Tickets te koop via Ticketservice Kortrijk. Met je ticket heb je toegang tot het volledige auteursprogramma.

Tickets

  • Normaal tarief: €20.00
  • -26: €10.00
  • Uitpas: €4.00
Koop tickets