Peter Verhelst en Marieke de Maré

10 oktober van 14u15 tot 15u15
boekenhuis Theoria (zaal)

Peter Verhelst (°1962) is een Vlaams dichter, romancier en regisseur. Hij debuteerde in 1987 met de dichtbundel Obsidiaan. Sinds 2006 is Peter Verhelst als regisseur en schrijver verbonden aan het theaterhuis NT Gent. Hij ontving voor zijn werk verscheidene prijzen, waaronder De Gouden Uil, de Vlaamse Cultuurprijs en de F Bordewijk-prijs voor zijn roman Tongkat. Zijn werk is in veertien talen vertaald. In 2018 verscheen zijn langverwachte roman Voor het vergeten, die hij schreef na het onverwachte verlies van zijn moeder. Het is een vitale ode aan de kunst en de liefde, en aan ons hakkelende, tastende verzet tegen betekenisloosheid en verdriet. In november 2019 verscheen de bundel Zon.

Marieke De Maré (°1985) schrijft, speelt, maakt, geeft. Is een type dat niet in de zon gaat liggen. Wordt vaak rood. Vooral in haar hals. Daar waar het bloed stroomt naar haar hart. Zoekt daarom altijd naar manieren om oprecht te zijn, want liegen was nog nooit een mogelijkheid. Haar debuutroman Bult verscheen in maart 2020 bij Uitgeverij Vrijdag.

Dit gesprek maakt deel uit van het auteursprogramma van het Memento Woordfestival. Tickets te koop via Ticketservice Kortrijk. Met je ticket heb je toegang tot het volledige auteursprogramma.

Tickets

  • Normaal tarief: €20.00
  • -26: €10.00
  • Uitpas: €4.00
Koop tickets