Terug naar programma

Ertebrekers + Delv!s

15 maart van 20:00 tot 22:30
De Kreun

Ertebrekers

Weet jij nog waar je was toen De zji van Ertebrekers voor het eerst de ether in gestuurd werd? Wij wel. On the road, met de offspring in the back en het lief vrolijk naast ons. Plots kreeg de rit naar de cinema een impromptu roadtrip-gevoel, een sentiment dat we later vaker hadden, want Otel – Ertebrekers’ debuutalbum, ook alweer uit 2016 – bleek uitstekend cruisin’ materiaal. Mellow, funky, laidback, … de zomer steeds in het handschoenenkastje.

Ondertussen is het 2019. De wereld draait nog steeds aan een onwaarschijnlijk tempo om haar eigen as en schiet aan een rotvaart doorheen het universum, to boldly go where no one has gone before. Het is maar ten zeerste de vraag of we überhaupt ergens heen gaan. Of staan we niet gewoon wat ter plaatse te trappelen? In het geval van Ertebrekers: geenszins. Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle staken afgelopen zomer de koppen opnieuw bij elkaar, wisselden muzikale ideeën uit ("Plots kwam Jeffrey af met wel 50 demo's. Ideetjes, zei hij" – dixit Kowlier), dronken koffie, kregen zin in ijs en gingen aan het werk. Het resultaat? Een nieuwe plaat. De titel? Crème. Die verschijnt op 8 maart 2019, vergezeld van een reeks clubconcerten waaronder deze in Kortrijk tijdens Memento Woordfestival 2019.

Delv!s

Delv!s is de artiestennaam van de Belgische singer-songwriter en soulzanger Niels Delvaux. Hij oogstte succes in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk met nummers als Blend, Tell Me, Come My Way en Sunday Interlude.

Tickets

Deze activiteit is deel van het betalend aanbod.

Voorverkoop

  • Normaal tarief: € 24.50
  • Wild Card: € 21.50
  • -18 of studentenkaart: € 21.50

Aan de kassa

  • Normaal tarief: € 27.50
  • Wild Card: € 24.50
  • -18 of studentenkaart: € 24.50
Koop tickets