Geraakt

Texture, (Kortrijk)

Terwijl de pandemie nog steeds aardig woedt, ervaren sommigen meer dan ooit een onverzadigd verlangen om elkaar aan te raken of aangeraakt te worden. Geraakt speelt in op deze huidhonger met een interactieve installatie die je op een fysieke plek in staat stelt om de handpalmen van enkele auteurs van het collectief van de Letterzetter aan te raken. Raak je de handpalm aan dan ontgrendel je een gedicht. Dit intiem moment zorgt voor een unieke ervaring. Het textiel waarop je jouw handafdruk achterlaat, draagt bij aan een online kunstwerk. Deze installatie werd ontwikkeld door Gwen Bogaert, Vanessa Bloes en Gaetan Ferhah.

Tine Lefebvre

Tine Lefebvre (°1994) woont in Kortrijk. Als copywriter is ze dagelijks bezig met taal, maar ook naast het werk vindt ze de weg naar pen en papier. In 2013 schreef ze het kortverhaal Moeman, waarmee ze tweede werd tijdens de Gentse voorronde van Write Now!, de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen en Nederland.

Oona Loncke

Oona Loncke (°1989) schreef op haar zevende haar eerste sprookje. Ze is gefascineerd door verhalen. Intussen schreef ze één theaterstuk en enkele monologen en dialogen en bracht die op het Memento Woordfestival in Kortrijk. Kortverhalen van haar hand zijn te vinden in de boeken van Memento. In 2019 bracht ze op het Memento Woordfestival drie kortverhalen voor kinderen. Kenmerkend voor haar werk is haar mysterieuze, vaak humoristische schrijfstijl.

Salma Nachi

Als kind, duwde Salma Nachi (°1997) bazig pen en papier in haar moeders handen om haar verhalen op te schrijven. Op vandaag pakt Salma na een lange tijd haar pen weer op om de wereld in haar hoofd op papier te zetten. Hoewel ze bekend staat als ‘het meisje dat altijd lacht’, beschrijft ze haar schrijfsels toch eerder als eenzaam en treurig.

Tijdens de openingsuren van Texture.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag.

Doneer & steun Memento