Het Memento boek door Jaap Robben, Letterzetter en Wolk

19 maart van 19u00 tot 19u45
Boekenhuis Theoria (grote zaal)

Elk jaar ontwikkelt het collectief van de Letterzetter in aanloop naar het Memento Woordfestival een festivalboek. Het boek bevat teksten die worden opgetrokken rond het festivalthema. In 2022 is dat ‘Thuiskomen’. Jaap Robben is de ambassadeur van de publicatie dit jaar. Hij draagt zelf een tekst bij. Er is voor het eerst een samenwerking met de schrijftalenten uit het Nederlandse talentontwikkelingsprogramma ‘Wolk’.
In de zomer van 2021 vatten 18 talenten uit het collectief een reis aan die hen van het landelijke Paradijs (bij Rekkem) naar Kortrijk bracht. Ze streken neer in een ontwijd klooster waar ze dagen schreven aan een tekst die gebaseerd was op een foto die ze onderweg namen van iets dat hen tijdens de tocht was bijgebleven. Het bleek de start van een cyclus. Een cyclus waarbij de foto leidt tot een tekst, de tekst tot een illustratie, de illustratie tot een nieuwe tekst, en telkens zonder wat eraan voorafging. Hoe dicht blijft de tweede tekst bij het initiële beeld?

De festivalpublicatie wordt dit jaar voor het eerst voorgesteld tijdens het auteursprogramma van Memento Woordfestival. Samen met Jaap Robben en Letterzetter van Kortrijk Anneleen Van Offel treden enkele schrijvers die bijdroegen aan het boek op. Ze brengen een fragment uit hun tekst en vertellen iets over hoe zij deze opdracht aanvatten. De schrijvers die een fragment voordragen zijn Sandro van der Leeuw, Frederike Luijten, Elianne Van Elderen, Julot Roosen, Alice Boudry, Martijn Verhelst en Helena Maes.

Tickets

Dit festivalonderdeel kan je fysiek bijwonen.

Bestel je ticket

Ook online

Dit festivalonderdeel kan je ook online bijwonen tijdens het festival.

Naar de livestream