Opgelet! Door het volgen van de Coronavirus-maatregelen zal Memento niet doorgaan. Meer informatie op onze Facebook-pagina.

Huidprobeersel met Paul Demets en Pe Vermeersch

21 maart van 14:00 tot 14:30
21 maart van 16:15 tot 16:45
21 maart van 18:45 tot 19:15

Salon Radical (Danszaal)

Deze korte ontmoeting, een verdichtende interactie tussen danseres en dichter is een onzekere verkenningstocht over hoe taal en lichaam zich heel eigen in dezelfde complexe netwerken en knooppunten begeven. Lichaam en taal aan elkaar gebonden. Hier wordt dichtend gedanst, verkent de dichter het lichaam en de danseres de taal. In primeur leest Paul Demets werk voor uit zijn gloednieuwe, te verschijnen dichtbundel. Pé Vermeersch maakt samen met geluidskunstenaar Peter Clasen klankecho's van zijn werk.

Paul Demets viel met zijn poëzie reeds verschillende keren in de prijzen, onlangs nog kreeg zijn bundel de klaverknoop de Jan Campertrpijs. Hij is naast dichter ook docent aan het KASK.

Pé Vermeersch is filosofe, actrice en danseres. Ze onderzoekt in het bijzonder traditioneel oosterse dansvormen en werkte lang samen met grootmeesters uit de Japanse butohdanswereld en ontwikkelt een heel eigen zeer sensibile danstaal waarbij het 'zich overgeven ' en 'resoneren' altijd tot heel bijzondere voorstellingen heeft geleid te zien in binnen en buitenland . in 2017 maakte ze nog de choreografie voor de drie maande lang gedanste expo ENCOUNTERS in het MAS, samen met paul vandenbroeck

Tickets

Deze activiteit is deel van het betalend aanbod.

  • Normaal tarief: € 15
  • Jongerentarief (-26): € 10
  • Uitpas: € 3
Koop tickets