Installatie Frédéric Deschamps

Broelkaai 6 (Kortrijk)

Frédéric Deschamps is een performer en een beeldend kunstenaar. Omdat door corona het performen voor publiek niet echt mogelijk is maakt hij een beeldende tentoonstelling die hij als performer opbouwt. De opbouw wordt geregistreerd op camera en zal getoond worden op de site van Memento. Op die manier is de tentoonstelling een surplus voor wat je op de site ziet en vice versa. Frédéric beslist de ruimte op te delen in zones waarin hij grote pliages (gevouwde vellen in papier of karton) maakt. Hij tekent, krast, schrijft, plooit en kruipt in zijn medium. De sculpturale pliages die ontstaan gebruikt hij naderhand als decor voor de poëtische verhalen die hij brengt.

Frédéric Deschamps is een manusje-van-alles. Zo is hij niet alleen schrijver en performer, maar ook danser en beeldend kunstenaar. Zijn werk is er één van tonen en niet tonen. Tonen of suggereren hoe het leven aanvoelt. Soms heel fragiel, met geheimen, soms recht voor de raap. In zijn tekeningen werkt Frédéric met houtskool of vetkrijt waarin hij overlapt en soms weer wegveegt of –krast. Zijn teksten zijn daar, net als zijn keramische sculpturen, een verlengde van.

De tentoonstelling met werk van Frédéric is enkel fysiek te bezoeken op 19, 20 of 21 maart 2021. Reserveren hoeft niet.

Meer info over Frédéric Deschamps is te vinden op www.kunstwerkplaatsdezandberg.be.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag.

Doneer & steun Memento