Leerlingen Conservatorium Kortrijk met Esohe Weyden en Loeke Vanhoutteghem

19 maart van 19u00 tot 19u30
Muziekcentrum Track (Hal C)

De leerlingen van de vierde graad van het Conservatorium Kortrijk ontwikkelen voor Memento Woordfestival een slam poetry performance met Esohe Weijden en Loeke vanhoutteghem. Gedurende drie ateliers ontdekken ze wat slam poetry is. Tijdens het festival brengen ze een eigen stuk tekst.

Esohe Weyden (°1999) is dichteres en spoken word artiest. In 2018 werd ze opgenomen in de auteurlijst van Literatuur Vlaanderen. In datzelfde jaar werd ze ook finaliste in het Belgisch kampioenschap Slam Poetry. Ze is campusdichter van Universiteit Antwerpen, waar ze ook rechten studeert. De 22-jarige dichteres was ook Ambassadeur van de Jeugdboekenmaand. Ze stond op de planken van Arenberg en Vooruit, festivals als de Gentse Feesten en Pukkelpop maar ook het burgerlijk defilé van de Nationale Feestdag 2021. In Februari 2022 verschijnt haar dichtbundel ‘Tussentaal’ bij uitgeverij Vrijdag. Daar neemt Esohe je op ritmische wijze mee in haar grenzeloze twijfels, openhartige bekentenissen en dansende gedachtenspinsels. Woorden waarop je wil walsen tot je er dronken en draaierig bij neervalt.

Loeke Vanhoutteghem (°1996) is beeldend-performatief woordkunstenaar. Ze schrijft en performt haar eigen teksten in diverse genres gaande van gedichten over lied- en theaterteksten tot uitdagende slam poetry. In september 2020 won ze het West-Vlaams kampioenschap slam poetry in de Schouwburg Kortrijk. In 2021 werd ze ook nog Gents kampioen. In haar beeldend en performatief linkt Loeke haar liefde voor taal en symbolen aan andere media zoals textiel, keramiek en muziek. Loeke studeerde vergelijkende moderne letterkunde aan de Universiteit Gent en daarna autonome vormgeving aan KASK Gent. Ze maakt deel uit van het collectief van de Letterzetter.

Tickets

Dit festivalonderdeel kan je fysiek bijwonen.

Bestel je ticket