Jente Van Loven en Lize Spit

Astridpark (Kortrijk)

Gebaseerd op een wondermooi fragment uit Ik ben er niet van Lize Spit ontwikkelt illustrator Jente Van Looven een illustratie die zich opent op je telefoonscherm. Het fragment wordt door Lize zelf voorgelezen onder het bladerdak van de bomenrij die je het Astridpark in drijft. Zo voltrekt zich een klein universum van woord en beeld.

Jente Van Loven (°1993) is een Brusselse illustratrice en graphic storyteller. Ze volgde de Artistieke Opleiding in de Kunsthumaniora te Antwerpen en Beeldverhaal aan de LUCA School of Arts te Brussel. Het werk van Van Loven kan beschreven worden als speels, eerlijk en gevoelig. Met levendige kleuren gaat ze binnen een poëtische sfeer confrontaties tegemoet met zachtheid en humor.

Lize Spit (°1988) is een jonge Belgische schrijfster. In 2013 won ze zowel de jury- als de publieksprijs van WriteNow!, de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in de lage landen. Met haar debuutroman Het Smelt toonde ze zich onmiddellijk als een van de meest talentvolle schrijfsters in het Nederlandse taalgebied. Het boek won dan ook verschillende grote prijzen. Haar tweede roman, Ik ben er niet verscheen als bij verrassing op 10 december 2020 en bleek opnieuw een overrompelend succes, 50.000 exemplaren van het boek gingen al over de toonbank. Ik ben er niet is een verhaal over toewijding en verraad, over twee mensen die op hun eigen manier gemankeerd zijn, maar die hun uiterste best doen opgemerkt te worden, lief te hebben en te leven.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag.

Doneer & steun Memento