Peter Verhelst & Kate Dejonckheere

20 oktober van 20u20 tot 20u40
Schouwburg (Kortrijk)

Echo’s van Memento Woordfestival 2020

Op 20 oktober 2020 presenteert de Letterzetter van Kortrijk Anneleen Van Offel een verrassende, literaire avond met echo’s van wat had moeten zijn tijdens de woordroutes van Memento Woordfestival Kortrijk in maart 2020.

Peter Verhelst & Kate Dejonckheere (uit Letterzetter) werken samen een voorstelling uit van 20’, gebaseerd op de tekst die Kate schreef voor het boek ‘Echo’.*

Peter Verhelst (°1962) is een Vlaams dichter, romancier en regisseur. Hij debuteerde in 1987 met de dichtbundel Obsidiaan. Sinds 2006 is Peter Verhelst als regisseur en schrijver verbonden aan het theaterhuis NT Gent. Hij ontving voor zijn werk verscheidene prijzen, waaronder De Gouden Uil, de Vlaamse Cultuurprijs en de F Bordewijk-prijs voor zijn roman Tongkat. Zijn werk is in veertien talen vertaald. In 2018 verscheen zijn langverwachte roman Voor het vergeten, die hij schreef na het onverwachte verlies van zijn moeder. Het is een vitale ode aan de kunst en de liefde, en aan ons hakkelende, tastende verzet tegen betekenisloosheid en verdriet. In november 2019 verscheen de bundel Zon.

Kate Dejonckheere (°2000) zwerft wat tussen Gent en West-Vlaanderen. Naast studente Kunstwetenschappen (podium- en mediakunst) is ze ook professioneel sleutelverliezer. In haar teksten vertoont ze grensoverschrijdend gedrag tussen proza, poëzie en theaterkrabbels en zoekt ze graag hoe literatuur andere kunstvormen kan ontmoeten. Als kind wou ze uitvinder worden van een machine die woestijnzand omzet in drinkbaar water, nu iemand bij wie je welkom bent voor een bakje troost. Kate haalde in 2020 de selectie van het Das Mag-zomerkamp en nam deel aan de zomerkaping van Creatief Schrijven. Ze werd tweede in de Gentse voorronde van WriteNow in Gent in 2020.

Tickets

  • Normaal tarief: €20.00
  • -26: €10.00
  • Uitpas: €4.00
Koop tickets