Ruim de Huid: Paul demets, Pé Vermeersch

Schouwburg

Ruim De Huid is een poëtische installatie, gebaseerd op de jongste gedichtenbundel van Paul Demets, De hazenklager. Choreografe Pé Vermeersch, reeds langer onder de indruk van Demets’ werk, ging in dialoog met de dichter. Het tweetal kroop in elkaars huid, verdwaalde in landschappen, vervreemde en ontmoette elkaar ‘in een land dat ringeloort’. Het resultaat is een beeldverhaal, gebaseerd op drie gedichten uit de bundel. Flarden van de gedichten worden omgevormd tot songs, dankzij de samenwerking met electronica-componist Peter Clasen. Het geheel biedt een ervaring die onder je huid kruipt en daar nog een tijdje blijft zitten.

Artiesten Ruim De Huid

Pé Vermeersch

Pé Vermeersch (°1969) is een Belgische danseres, choreografe en beeldend kunstenares. Daarnaast is ze ook artistiek leidster van de Belgische dansorganisatie Radical Hearts vzw, waarmee ze een mengsel van traditionele motieven, experimentele dans en therapie brengt. De voorstellingen van Vermeersch worden vaak gekenmerkt door hun radicaliteit, gevoeligheid en het vertalen van eenzaamheid.

Peter Clasen

Peter Clasen is een Belgische muzikant die van alle markten thuis is. In zijn muziek staan recyclage van samples en communicatie tussen elektronische en analoge instrumenten centraal. Hij was tevens lid van de Belgische elektrojazzband Neven, die vooral begin jaren 2000 actief was. Voor Ruim de huid ontwikkelde hij een unieke soundbar, zoals alleen hij dat kan.

Paul Demets

Paul Demets (°1966) is een Vlaams dichter, essayist en recensent. Hij schreef onder meer voor De Morgen, Cobra.be, Awater en Ons Erfdeel. Tijdens zijn carrière won hij al verschillende prijzen, waaronder de Jan-Campertprijs voor De klaverknoop en de Herman de Coninckprijs voor De Bloedplek. Zijn jongste bundel, De hazenklager, schreef hij terwijl hij plattelandsdichter van Oost-Vlaanderen was. In die bundel toont Demets een diepe bekommernis om de natuur en schetst hoe er ingrijpende onevenwichten zijn ontstaan tussen natuur en mens. De bundel haalde de longlist van de Grote Poëzieprijs, deze prijs bekroont de beste dichtbundel van de lage landen.

Koen Moerman is een visuele kunstenaar, actief als videast, fotograaf en installatie-kunstenaar. Het werk van Moerman is zeer sferisch en gevoelig. Hij presenteerde werk bij tal van organisaties en kunstenaars waaronder vzw Wit.h, Kunstencentrum Buda, Radical Hearts vzw, Next, KVS, De Grote Post en Mette Ingvartsen.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag.

Doneer & steun Memento