Opgelet! Door het volgen van de Coronavirus-maatregelen zal Memento niet doorgaan. Meer informatie op onze Facebook-pagina.

Schrijfdag 2020

21 maart van 18:00 tot 10:00
CVO Miras

Scherp je schrijftalent aan op de Schrijfdag

Schrijf je verhalen, twitterpoëzie, blogposts of wil je dat wel eens proberen? Ben je op zoek naar advies van bekende auteurs? Dan verwelkomen Creatief Schrijven vzw en de bibliotheek van Kortrijk je graag op de Schrijfdag, het festival van het geschreven woord. We strijken op 21 maart neer in CVO Miras. Of je nu wil beginnen met schrijven of al jaren bezig bent, wees welkom om te proeven, literair bij te tanken en/of jouw verhaal te delen. Een buitenkans bij deze editie is de koppeling met het literaire Memento-festival. Met één ticket geniet je van beide festivals. Reden te meer om er een ineens een weekendje Kortrijk van te maken.

Workshops, lezingen en infosessies

Het programma van de Schrijfdag is bijzonder uitgebreid. Tijdens verschillende workshops en lezingen geven auteurs hun schrijfgeheimen prijs. Tijdens infosessies kom je o.a. alles te weten over kinderverhalen en liedteksten schrijven, uitgeven in eigen beheer en auteursrecht. Jij mixt en matcht en stelt zo je eigen persoonlijke Schrijfdag samen.

Feedback van auteurs en uitgevers

Wil je weten wat jouw tekst waard is en wat je mogelijk nog kunt bijschaven? Maak dan een afspraak voor een literair spreekuur. Je stuurt vooraf je tekst in en op de Schrijfdag krijg je persoonlijke feedback van een auteur of schrijfdocent. Heb je een volledig manuscript af en wil je graag debuteren? Meld je dan aan voor een pitch bij een uitgever. Je krijgt 15 minuten om jezelf en je werk te verkopen. Waar anders krijg je deze unieke kans?

Het volledige programma van de Schrijfdag 2020 ontdek je op schrijfdag.be.

Tickets

Vooraf inschrijven is aangewezen. Het aantal plaatsen in de workshops is beperkt en vol is vol.