Siel Verhanneman, Colin Van Eeckhout & Bram Terryn

20 oktober van 21u20 tot 21u40
Schouwburg Kortrijk

Echo’s van Memento Woordfestival 2020

Op 20 oktober 2020 presenteert de Letterzetter van Kortrijk Anneleen Van Offel een verrassende, literaire avond met echo’s van wat had moeten zijn tijdens de woordroutes van Memento Woordfestival Kortrijk in maart 2020.

Siel Verhanneman, Colin Van Eeckhout & Bram Terryn

Speciaal voor Memento Woordfestival 2020 ontwikkelen deze kunstenaars een ritueel van 20’.

Enkele jaren na verschijnen staat het debuut van Siel Verhanneman (°1989), Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd (2016), nog steeds geparkeerd bij de best verkochte dichtbundels van Vlaanderen.

Aan de hand van rake teksten over angst, verdriet, liefde en rouw leert ze haar lezers praten over de dood. In haar tweede dichtbundel Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn verkent Siel op haar eigen manier de strijdlustige liefde, het geboetseerde geluk en de luide stilte van gemis. Ze tekent ermee voor de best verkochte dichtbundel in Vlaanderen tijdens de poëzieweek van 2018. In 2019 verscheen haar debuutroman Of iedereen gaat dood. De roman kreeg 3 sterren in Focus Knack en 4 bollen in NRC. In 2020 Siel werd opgenomen in Nu als één van de tien meest interessante jonge dichters van het moment.

Colin Van Eeckhout (°1979) is de zanger en één van de oprichters van de iconische (post)metalband Amenra. Solo treedt Colin op onder de naam CHVE, met lange soundscapes over wat niet in woorden te vatten is. Gewapend met enkel een spaarzame draailier, primitieve percussie en bijna sjamanistisch gezang, vervoert CHVE het publiek op een trip van transcendentale proporties

Bram Terryn (°1984) is een beeldend kunstenaar uit Kortrijk. Hij maakt schilderen en installaties rond verlies, rouw en ‘alleenigheid’. Steeds keren landschappen, wolken en palen terug uit zijn monochrome werken. Door de troosteloze atmosfeer worden de sporen van eerdere littekens relicten van het ontstaan.

Tickets

  • Normaal tarief: €20.00
  • -26: €10.00
  • Uitpas: €4.00
Koop tickets