Kruimels: Heroen Bollaert en Sien Demuynck (T&T)

Handboogstraat (Kortrijk)

Sien Demuynck, deel van de Kortrijkse Letterzetter en Heroen Bollaert, fotograaf van de Unie der Zorgelozen, doolden samen uren doorheen de straten van Kortrijk. Ze liepen verloren en vonden de weg terug. De installatie Kruimels is het resultaat van hun tocht. Wie verdwaalt, laat immers altijd sporen na. Is het nu een beeldverhaal met tekst of net een tekstverhaal met beeld? Kruimels is in de eerste plaats een ontmoeting, een dialoog. Deze expositie kadert binnen een samenwerking tussen het Memento Woordfestival en Track & Trace, het fotofestival dat in maart in Kortrijk neerstrijkt.

Sien Demuynck (°1998) woont in Kortrijk maar studeert in Leuven. Ze maakt sinds 2016 deel uit van het Collectief. In 2018 schreef ze samen met Thomas Jacques en Jonas Bruyneel aan het verhaal van de nieuwe stadsreus Emma. Naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag bracht Sien in juni 2019 vluchtelingenwijzers aan in het Kortrijkse straatbeeld en momenteel werkt ze aan een nieuwe maatschappelijke interventie rond het thema vluchtelingen. In 2021 lanceert ze haar tweede maatschappelijke interventie.

Heroen Bollaert is werkzaam bij de sociaal-artistieke compagnie Unie der Zorgelozen. Op fotografisch gebied leeft hij zich graag uit in de buurt van de scène en verzorgde onder meer de portretreeks voor het boek Ik, Caroline. Via het project Kruimels onderzocht hij nieuwe mogelijkheden om zijn instrumentarium uit te breiden.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag.

Doneer & steun Memento