Simone Atangana Bekono

Texture (Kortrijk)

Op je telefoonscherm opent zich een videobijdrage van Simone Atangana Bekono, beïnvloedt door het festivalthema ‘Verdwalen’ brengt ze een tekstfragment uit eigen werk.

Simone Atangana Bekono (°1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArteZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld Hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in herdruk verscheen bij Wintertuin Uitgeverij in samenwerking met Lebowski Publishers. In 2018 werd de bundel bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en in 2019 ontving Simone het Charlotte Köhler Stipendium voor haar poëzie. In 2020 gooide Simone dan weer hoge ogen met haar debuutroman, Confrontaties. In het boek zit de zestienjarige Salomé Atabong vast in een jeugddetentiecentrum, omdat ze op een middag twee schoolgenoten ernstig heeft mishandeld. Simone beschrijft hierbij indringend het gevoelsleven van haar hoofdpersonage, maar creëert tegelijk subtiel afstand om na te denken over racisme en pesten. Het resultaat is een beklijvende roman die blijft nazinderen.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag.

Doneer & steun Memento