The AR(t) of Words

Budafabriek (Kortrijk)

The AR(t) of words is een fysieke installatie die bezoekers literatuur laat beleven via de Memento-app. Via die app wordt de thriller Black-out van Dalilla Hermans op fenomenale wijze tot leven gebracht. Woorden, beelden en geluiden zorgen ervoor dat het verhaal op een krachtige manier wordt gebracht en de boodschap aan de kleren blijft kleven. The AR(t) of words werd ontwikkeld door Alies Eechaute, Lisebeth Duvejonck en Gilke Vermander.

Dalilla Hermans

Dalilla Hermans (°1986) is een Belgische schrijfster, columniste en televisiemaakster van Rwandese afkomst. In 2017 verscheen haar debuut Brief aan Cooper en de wereld, een autobiografisch verhaal gericht aan haar zoon. Hermans schreef daarna onder meer kinderboeken, columns, beschouwingen en de thriller Black-out. Dit spannende boek houdt de lezer een spiegel van de maatschappij voor wanneer Maya, een jonge activiste, wordt vermoord. Racisme blijkt hierbij een belangrijk motief te zijn. Verder werd een beschouwing van Hermans opgenomen in Zwart-Afro-Europese literatuur uit de Lage Landen. In 2020 stelde ze samen met Ebissé Rouw het boek AfroLit samen, een bloemlezing van moderne literatuur uit de Afrikaanse diaspora. Dalilla Hermans is één van de vijf festivalambassadeurs van het Memento Woordfestival. Op zaterdag 20 maart staat ze op het Memento-podium, samen met Tine lefebvre.

Hun perfomance kan je vanaf 10u bekijken via onze site. Wie niet genoeg krijgt van Hermans raden wij ook het interview met haar aan dat om 11u15 aanvangt.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag.

Doneer & steun Memento