Verdwaalzaal

Theater Antigone, Rekollettenstraat 20-22 (Kortrijk)

De Verdwaalzaal beïnvloedt de luisteraar en omgekeerd. Terwijl je luistert naar het fragment ‘Onmogelijke huizen’ van Joost Vandecasteele uit het boek Jungle, registreert een sensor namelijk je emoties en zet ze om naar realtime visualisaties en ambient geluiden. Hoe meer opwinding je ervaart, hoe scherper de visualisaties worden, hoe minder opwinding je ervaart hoe meer de beelden lijken op generative urban impressionisme, impressionisme ontwikkeld door een computer. Benieuwd wat literatuur met jouw innerlijke wereld doet? Stap binnen in de Verdwaalzaal en verdwaal zowel in de literatuur als in jezelf. Deze installatie werd ontwikkeld door Jelle Denturck, Louis Ghekiere en Lars Marginet.

Joost Vandecasteele

Joost Vandecasteele (°1979) studeerde theaterregie aan het RITCS. Hij is theatermaker, scenarist en schrijver. Zijn kortverhalen verschenen onder meer in Deus Ex Machina, De Brakke Hond, De Revisor en Vice Magazine. Joost Vandecasteele geeft zijn werk tegenwoordig uit bij Uitgeverij Lebowski. Van zijn hand verschenen onder meer Massa, genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, Vel, Bella, Wraakengel en Jungle. Hij is een multi-talent. Zo schreef hij ook de scenario’s van televisieprogramma’s als Generatie B en We moeten eens praten. Recent verscheen van hem ook de narrative videogame The Almost Gone. Joost is één van de vijf festivalambassadeurs van Memento Woordfestival. Op zaterdag 20 staat hij dan ook op ons digitale podium. Zijn perfomance kan vanaf 16u live gevolgd worden op de site van het festival.

ENKEL 19, 20, 21, 26, 27, 28 maart 2021, 2, 3 en 4 april 2021

Tickets

De Verdwaalzaal is gratis, maar je moet je bezoek wel reserveren. Reserveren kan voor 19, 20, 21l 26, 27, 28 maart 2021, en 2, 3 en 4 april 2021.

Reserveer nu