Vluchtwijzers

Guido Gezellestraat (Kortrijk)

Met dit eigenzinnige project wil de Kortrijkse kunstenares Sien Demuynck, die deel uitmaakt van het collectief van de Letterzetter, de weg van gloednieuwe Kortrijkzanen in beeld brengen. Haar nieuwe vluchtwijzers vertellen het verhaal van vluchtelingen die in Kortrijk terecht gekomen zijn. Op de wijzer staat steeds de naam van de inwoner, het aantal kilometer dat die heeft afgelegd en het meest frappante dat hij/zij onderweg meemaakte. De bedoeling is meer respect op te brengen voor de moeilijke tocht die vluchtelingen moeten maken om hun moeilijke thuissituatie te ontvluchten.

Sien Demuynck

Sien Demuynck (°1998) woont in Kortrijk maar studeert in Leuven. Ze maakt sinds 2016 deel uit van het Collectief. In 2018 schreef ze samen met Thomas Jacques en Jonas Bruyneel aan het verhaal van de nieuwe stadsreus Emma. Naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag bracht Sien in juni 2019 vluchtelingenwijzers aan in het Kortrijkse straatbeeld en momenteel werkt ze aan een nieuwe maatschappelijke interventie rond het thema vluchtelingen. In 2021 lanceert ze haar tweede maatschappelijke interventie.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag.

Doneer & steun Memento