Opgelet! Door het volgen van de Coronavirus-maatregelen zal Memento niet doorgaan. Meer informatie op onze Facebook-pagina.

Woordroute van Christophe Vekeman en Martijn Verhelst

20 maart van 19:00 tot 21:30
Muziekcentrum Track (Onthaal)

Christophe Vekeman (°1972) is een Vlaamse schrijver, dichter en performer. Zijn – vaak humoristische – proza kenmerkt zich door een pessimistisch levensgevoel en een grote aandacht voor formulering en stijl. Behalve romans schrijft de laatst levende cowboy van Vlaanderen ook poëzie, essays, columns en af en toe een theatertekst. Daarnaast is hij een regelmatig publicist in de krant De Morgen en verzorgt hij een boekenrubriek voor radiozender Klara.

Hij werkt samen met Lettertype Martijn Verhelst (°1998). Martijn Verhelst woont in Deerlijk en schrijft proza. Hij is een beginnende schrijver met een hart voor flauwe moppen en dubbelzinnigheden. Zijn teksten vult hij aan met absurditeiten en vreemde situaties. Neem zijn schrijfsels dus niet te serieus, behalve misschien als die over huisjesslakken gaan.

Johannes Verschaeve (°1982) ken je misschien als prettig gestoorde frontman van The Van Jets (°2003 - +2019). Op Memento geen akoestische versies van The Van Jets-nummers of nieuwe muzikale flarden. Wel zijn eerste pennenstreken. Aha? Johannes brengt enkele van de columns die hij voor Elle schreef, op het podium. Evenals een voor Memento geschreven stukje, geïnspireerd door het festival-thema 'Echo'.

Verder op deze route ook een interventie van Thomas Jacques en leerlingen van het conservatorium Kortrijk.