Opgelet! Door het volgen van de Coronavirus-maatregelen zal Memento niet doorgaan. Meer informatie op onze Facebook-pagina.

Woordroute van Letterzetter Anneleen Van Offel en haar collectief

20 maart van 19:00 tot 21:30
Muziekcentrum Track (Onthaal)

Voor het eerst is er ook een woordroute van onze Letterzetter Anneleen Van Offel en haar collectief. Anneleen Van Offel tekent met de interventie “Ik ben de wereld rondom mij” voor het hoogtepunt van deze route. In de interventie “Ik ben de wereld rondom mij” gaan live performance en soundscape een dialoog aan. De soundscape geeft een stem aan de dichters van de stad door ingesproken fragmenten uit hun werk te gebruiken als basis voor de performance. Anneleen brengt een tekst over stedelijkheid die ze baseert op de ingezonden zinnen van de andere stadsdichters en haar collectief. Haar live performance speelt in op de soundscape, buitelt over de geluiden, gaat soms gelijk op, soms een andere kant uit. Het hele werk is een echo van de stad.

Nog op deze route:
Astrid Haerens met het poëzieproject 'Iedereen Dichter'. Aan de hand van artistieke interventies verkende auteur Astrid Haerens maandenlang de westhoek. Met meer dan 200 inwoners werkte ze rond het verborgene. Zo maakte ze van de voorbijganger een dichter, van de dichter een voorbijganger. Op basis van haar bevindingen creëerde ze een online multimediale poëzieplattegrond met film, audio en tekst. Deze website dient als een poëtische archivering van de gemoedstoestand van de Westhoek. Het is een open bibliotheek waarbij de melancholie en de intensiteit van de streek ruimte krijgt. Tijdens haar performance toont Astrid de film, en brengt ze live poëzie.

Laat je op deze route ook verrassen door een optreden van Lettertypes Korneel, Lise, Tine en Joke en een optreden van de nieuwe stadsdichter van Antwerpen, Seckou.