Opgelet! Door het volgen van de Coronavirus-maatregelen zal Memento niet doorgaan. Meer informatie op onze Facebook-pagina.

Woordroute van Maartje Wortel & Salma Nachi

20 maart van 19:00 tot 21:30
Muziekcentrum Track (Onthaal)

Maartje Wortel (°1982) is een Nederlandse schrijfster. Ze debuteerde in 2009 met de verhalenbundel Dit is jouw huis bij De Bezige Bij. In 2011 verscheen haar eerste roman Half Mens, waarvoor zij werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs. Later verschenen ook het goed onthaalde IJstijd en Er moet iets gebeuren. Hiermee behaalde ze nominaties voor de Fintro Literatuurprijs en de ECI Literatuurprijs. In 2019 verscheen het spitante, humoristische Dennie is een star bij Das Mag waarin ze haar kat Dennie verheft tot het godendom.

Ze werkt samen met kersvers Lettertype Salma Nachi (°1997). Als kind duwde Salma bazig pen en papier in haar moeders handen om haar verhalen neer te schrijven. Op vandaag pakt Salma na een lange tijd haar pen weer op om de wereld in haar hoofd op papier te zetten. Hoewel ze bekend staat als ‘het meisje dat altijd lacht’, beschrijft ze haar schrijfsels toch eerder als eenzaam en treurig.

Laat je op deze route ook verrassen door Lettertype Oona Loncke, muzikante Ellen Schoenaerts en leerlingen van het conservatorium Kortrijk.