Opgelet! Door het volgen van de Coronavirus-maatregelen zal Memento niet doorgaan. Meer informatie op onze Facebook-pagina.

Woordroute van Peter Verhelst en Kate Dejonckheere

20 maart van 19:00 tot 21:30
Muziekcentrum Track (Onthaal)

Peter Verhelst (°1962) is een Vlaams dichter, romancier en regisseur. Hij debuteerde in 1987 met de dichtbundel Obsidiaan. Sinds 2006 is Peter Verhelst als regisseur en schrijver verbonden aan het theaterhuis NT Gent. Hij ontving voor zijn werk verscheidene prijzen, waaronder De Gouden Uil, de Vlaamse Cultuurprijs en de F Bordewijk-prijs voor zijn roman Tongkat. Zijn werk is in veertien talen vertaald. In 2018 verscheen zijn langverwachte roman Voor het vergeten, die hij schreef na het onverwachte verlies van zijn moeder. Het is een vitale ode aan de kunst en de liefde, en aan ons hakkelende, tastende verzet tegen betekenisloosheid en verdriet. In november 2019 verscheen de bundel Zon.

Hij gaat in literair dialoog met Lettertype Kate Dejonckheere (°2000). Kate zwerft wat tussen Gent en West-Vlaanderen. Naast studente Kunstwetenschappen (podium- en mediakunst) is ze ook professioneel sleutelverliezer. In haar teksten vertoont ze grensoverschrijdend gedrag tussen proza, poëzie en theaterkrabbels en zoekt ze graag hoe literatuur andere kunstvormen kan ontmoeten. Als kind wou ze uitvinder worden van een machine die woestijnzand omzet in drinkbaar water, nu iemand bij wie je welkom bent voor een bakje troost.

Laat je op deze woordroute ook verrassen door lettertype Vere Verheecke (°1999), een performance van Johan Tahon en Peter Verhelst en een interventie van leerlingen van het Conservatorium Kortrijk.