Opgelet! Door het volgen van de Coronavirus-maatregelen zal Memento niet doorgaan. Meer informatie op onze Facebook-pagina.

Woordroute van Siel Verhanneman & Imane Ghislaine

20 maart van 19:00 tot 21:30
Muziekcentrum Track (Onthaal)

Siel Verhanneman (°1989) is een Vlaamse dichter en schrijfster. Ze woont en werkt in Kortrijk. Enkele jaren na de eerste publicatie staat haar debuut Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd nog steeds geparkeerd bij de best verkochte dichtbundels van Vlaanderen. Aan de hand van rake teksten over angst, verdriet, liefde en rouw leert ze haar lezers praten over de dood. In haar tweede dichtbundel Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn verkent Verhanneman de strijdlustige liefde, het geboetseerde geluk en de luide stilte van gemis. Ze tekent ermee voor de best verkochte dichtbundel in Vlaanderen tijdens de poëzieweek van 2018. In 2019 verscheen haar debuutroman Of iedereen gaat dood, een fragiel liefdesverhaal.

Ze werkt samen met Imane Ghislaine (°2001). Imane Ghislaine verhuisde als éénjarige Maneblusser naar de grens van Deurne-Zuid en Borgerhout waar ze haar liefde voor poëzie vond in allerlei kleine wedstrijdjes. Daarna trok ze naar Kortrijk en drie maanden nadat ze in de stad kwam wonen, was ze één van de winnaars van de Wondere Pluim Antwerpen 2013. Sindsdien probeert ze de literaire sporen die ze in Antwerpen heeft achtergelaten in Kortrijk te vinden. Nu schrijft ze over alles wat opvalt en verstopt zit, wat pijnlijk is of deugd doet, wat kwetsbaar is of macht heeft.

Nog op deze route:
Laura Nollet (°1994) werd geboren als zomerkind met wind in de haren. Ze jaagt dromen na, met kinderlijke onschuld. Ze draagt ze met woorden en deelt ze met haar stem en een kloppend hart. Haar verhalen willen, in deze soms woelige tijden, de mens confronteren met de eigen duisternis, in de hoop dat, wanneer alles verzwolgen lijkt, de weerbaarheid van de mens alles kan verlichten. Laura maakt deel uit van het collectief van de Letterzetter van Kortrijk.

Colin van Eeckhout (°1979) is een muzikant uit Kortrijk. Hij maakt muziek als CHVE en is de stem van de postmetalband AMENRA. Verlies en andere donkere kanten van het leven hangen onlosmakelijk vast aan alles wat hij creëert. Hij werkt voor deze voorstelling uitzonderlijk samen met beeldend kunstenaar Bram Terryn (°1984) uit Kortrijk. Hij maakt schilderijen en installaties rond verlies, rouw en "alleenigheid". Steeds keren landschappen, wolken en palen terug in zijn monochrome werken.

Laat je op deze route ook verrassen leerlingen van het Conservatorium Kortrijk.