Terug naar projecten

Letterzetter

Traditioneel is de gastheer van het festival onze Letterzetter van Kortrijk, Jonas Bruyneel. Het is de tweede en laatste keer dat hij het festival cureert. Als aanvoerder van een collectief van jonge regionale schrijvers, dichters, muzikanten en kunstenaars laat hij hen buigen over het thema ‘spiegels’ en ‘reflectie’. De acties van zijn talenten zijn doordrongen van dit thema. Je ziet hun voorstellingen op de vier woordroutes op vrijdag en op zaterdag doorlopend op verschillende plekken op de festivalsite. Het project Letterzetter is een unicum in België. Het is een modern, innovatief stadsdichterschap, een officieel stadsmandaat gedragen door een groep van jonge woordkunstenaars in de regio. Doorheen het jaar brengen ze het woord zichtbaar in het stadsbeeld met eigen interventies, bijdrages tijdens stadsfestivals en een eigen zomerkrant of -kamp. In aanloop naar het festival richten ze een tijdelijke residentieplek op en brengen ze ook een boek uit met eigen teksten.

Memento Lab

Het Memento Lab is een tijdelijke residentieplaats voor onze jonge, opkomende woordkunstenaars uit het project Letterzetter. Van 16 februari 2019 tot en met 16 maart 2019 vestigen ze zich in het lab om er aan hun literaire interventies te werken maar ook om andere woordkunstenaars uit te nodigen om samen met hen te creëren. Ze werken rond het thema ‘spiegels’, benaderd vanuit reflectie. Het lab bevindt zich in de glazen kiosk op de Graanmarkt en wordt mogelijk gemaakt door Designregio Kortrijk en Casteelken.

doorlopend tot en met 16 maart 2019

Memento-boek

Memento 2019 staat in het teken van spiegels en reflectie.

Een broodnodige bezigheid voor jonge auteurs.

Voor de derde editie van het Kortrijkse woordfestival kropen de dichters en auteurs van het Lettertype Collectief in de pen, onder begeleiding van Letterzetter Jonas Bruyneel, ambassadeurs Jeroen Olyslaegers, Maud Vanhauwaert en auteur Sanne Huysmans. Na intensief zwoegen en wroeten, veranderden woorden en zinnen in poëzie en proza die het papier meer dan waard zijn.

het boek is te koop aan de ticketbalie tijdens het woordfestival en in Boekenhuis Theoria | Conservatorium Kortrijk, Conservatoriumplein 1 en Boekenhuis Theoria, Casinoplein 10 | € 8